Information om coronaviruset

Här hittar du nyheter om coronaviruset. Nyheterna syns också på startsidan för ljusdal.se. Du kan söka mer information på undersidorna i menyn.

Om du vill prenumerera på covid-19-nyheter från kommunen, klicka på RSS-ikonen här på sidan. Den är orange med vita vågor.

Aktuellt läge

Logo RSS
 • Ljusdals kommun lämnar stabsläge

  Igår, måndag, beslutades att Ljusdals kommun går ur stabsläge och att vi återgår till normalläge där verksamheterna själva ansvarar för att ha en beredskap i händelse av kris.

 • Smittskyddsåtgärder skärps 12 januari

  Den ökade smittspridningen av covid-19 i samhället gör att Folkhälsomyndigheten inför nya åtgärder från och med i dag, 12 januari.

 • Ljusdals kommun i stabsläge med anledning av covid-19

  Ökningen av antalet smittade av covid-19 i kommunen och regionen gör att Ljusdals kommun återigen går upp i stabsläge. Det beslutade tillförordnad kommunchef Mikael Björk under måndagen.

 • Nya åtgärder träder i kraft 23 december

  På grund av risken för ökad smittspridning av covid-19 ska flera tillfälliga åtgärder införas av Folkhälsomyndigheten. Dessa börjar gälla från och med 23 december.

 • Nya covidregler från 1 december

  Från och med 1 december behöver anordnare av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare antingen kontrollera vaccinationsbevis eller genomföra särskilda smittskyddsåtgärder.

 • Kommunen ger 1 miljon i extra stöd till föreningar

  Våra lokala föreningar har drabbats hårt ekonomiskt till följd av pandemin. Den 24 maj beslutade kommunfullmäktige att bevilja ett anslag till samhällsservicenämnden om 1 030 000 kronor för extra stöd till föreningar i Ljusdals kommun.

 • Det tillfälliga hemsändningsbidraget till livsmedelsbutiker upphör 1 juli

  Det var i april förra året som ett tillfälligt bidrag infördes till livsmedelsbutiker som erbjöd hemsändningstjänster för personer i riskgrupp för covid-19. Under dagen har kommunstyrelsen beslut att det tillfälliga hemsändningsbidraget upphör från 1 juli i år.

 • Sommargåva till kommunanställda ska stödja det lokala näringslivet

  Genom presentkort från företagarföreningen Ljusdal i Centrum vill Ljusdals kommun stödja det lokala näringslivet och samtidigt visa uppskattning till anställda för arbetet under pandemin. Som en sommargåva ska anställda i kommunen få Presentkort Ljusdal om 500 kronor. Beslutet har fattats av kommuns...

Kontakta oss! Vi finns tillgängliga på mail och telefon.

Information på teckenspråk samt länkar till lättlästa sidor om covid-19.

Translate our web site

This site has a gray bar at the top of the page where you will find a globe icon.

Click on the globe to activate Google Translate and select a language you want to use on our web.

We take no responsibility for how Google translates this page.