Information om coronaviruset

Här hittar du nyheter om coronaviruset. Nyheterna syns också på startsidan för ljusdal.se. Du kan söka mer information på undersidorna i menyn.

Om du vill prenumerera på covid-19-nyheter från kommunen, klicka på RSS-ikonen här på sidan. Den är orange med vita vågor.

Aktuellt läge

Logo RSS
 • Nya regler för serveringsställen från 1 juni

  De restriktioner som tidigare införts med anledning av pandemin, ska enligt regeringens plan anpassas till en succesivt minskad smittspridning. Från 1 juni kan serveringsställen därför hålla öppet till klockan 22:30 och alkohol kan serveras fram till klockan 22:00.

 • Kommunen ger 1 miljon i extra stöd till föreningar

  Våra lokala föreningar har drabbats hårt ekonomiskt till följd av pandemin. Den 24 maj beslutade kommunfullmäktige att bevilja ett anslag till samhällsservicenämnden om 1 030 000 kronor för extra stöd till föreningar i Ljusdals kommun.

 • Dagverksamheter, daglig verksamhet LSS och daglig sysselsättning SoL öppnar åter 17 maj

  Efter att ha hållit stängt sedan 23 november 2020 öppnar kommunens dagverksamheter, dagliga verksamheter LSS och daglig sysselsättning SoL åter den 17 maj. För att minimera risken för spridning av covid-19 är grupperna mindre och anpassade enligt gällande restriktioner. Berörda kunder är kontaktade.

 • Bidrag till avgiftsfria och smittsäkra sommarlovsaktiviteter

  Nu finns det möjlighet att söka bidrag för avgiftsfria sommarlovsaktiviteter för unga i åldrarna 6-15 år.

 • Det tillfälliga hemsändningsbidraget till livsmedelsbutiker upphör 1 juli

  Det var i april förra året som ett tillfälligt bidrag infördes till livsmedelsbutiker som erbjöd hemsändningstjänster för personer i riskgrupp för covid-19. Under dagen har kommunstyrelsen beslut att det tillfälliga hemsändningsbidraget upphör från 1 juli i år.

 • Sommargåva till kommunanställda ska stödja det lokala näringslivet

  Genom presentkort från företagarföreningen Ljusdal i Centrum vill Ljusdals kommun stödja det lokala näringslivet och samtidigt visa uppskattning till anställda för arbetet under pandemin. Som en sommargåva ska anställda i kommunen få Presentkort Ljusdal om 500 kronor. Beslutet har fattats av kommuns...

 • Fortsatt distansundervisning på Slottegymnasiet vecka 18

  Årskurserna 1, 2 och 3 på Slottegymnasiet fortsätter med distans- och fjärrundervisning vecka 18, 3-7 maj. Undantag gäller för elever på IM språkintroduktion, elever som har kontrakt med Studieverkstan, elever på Naturbruk och NIU samt elever som är på APL.

 • Fortsatt distansundervisning på Slottegymnasiet vecka 17

  Årskurserna 1, 2 och 3 på Slottegymnasiet fortsätter med distans- och fjärrundervisning vecka 17, 26-30 april. Undantag gäller för elever på IM språkintroduktion, elever som har kontrakt med Studieverkstan, elever på Naturbruk och NIU samt elever som är på APL.

Kontakta oss! Vi finns tillgängliga på mail och telefon.

Information på teckenspråk samt länkar till lättlästa sidor om covid-19.

Logotype för Facebook

Translate our web site

This site has a gray bar at the top of the page where you will find a globe icon.

Click on the globe to activate Google Translate and select a language you want to use on our web.

We take no responsibility for how Google translates this page.