Krisberedskapstips

Hemberedskap - Fyra filmer med Heidi Andersson som tar upp enkla råd hur man förbereder sig inför en kris. Klicka på länken Hemberedskap för att ta del av varje film - (Kommunikation, Mat, Värme , Vatten).

Någon gång händer det. Frågan är bara när.

Elen försvinner. Ingen vet hur länge. Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta att behöva klara sig själva en tid.
Se till att du och dina nära klarar vardagen om samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme, och att kunna ta emot viktig information.

Är du beredd?

Visste du att en vuxens dagsbehov av vatten är cirka 2-3 liter? Har du funderat på vilken mat som är energirik samtidigt som den kan förvaras i rumstemperatur under lång tid? Eller hur du laddar upp din mobiltelefon om du varken har el eller extrabatterier?

Checklista över vad som är bra att ha hemma finns att ladda ner på denna sida. Har du allt på checklistan?

Klarar du dig vid en kris?

Om en kris inträffar är det bra att ha tänkt på vissa saker i förväg. MSB har frågat invånarna i Sverige vad de tycker är viktigast. Ungefär tre av tio tycker att mat och vatten hör till det viktigaste. Sex av tio tycker att privatpersoner har ett stort ansvar för att klara sig själva vid en samhällskris.

Vad tycker du?
Läs mer på Din säkerhet (www.dinsakerhet.se)

Säkerhetschef

Josefin Jarlheden
0651-187 28
072-469 99 93
josefin.jarlheden@ljusdal.se

Checklista vid kris