Medborgarkontoret välbesökt

Premiären för försöket med kommunalt medborgarkontor i Järvsö blev välbesökt. Flera passade på att ta upp angelägna frågor.

Varje onsdag till och med 30 maj ska kommunens samhällsutvecklingsförvaltning och emellanåt även näringspolitiska stiftelsen NärLjus bemanna lunchrummet på brandstationen i Järvsö klockan 08.30-16.15.

Av de närmare 30 besökarna som hade kommit, när det återstod cirka två timmar av premiärdagen, märktes representanter för Järvsörådet och Destination Järvsö som hade godsaker med sig.

- Det har varit en lyckad och lovande premiär. Glädjande är att det verkar funka bra att koppla upp sig mot det kommunala nätverket med datorerna så att ordinarie verksamhet kan pågå parallellt med det här, säger samhällsutvecklingsförvaltningens chef Lasse Norin.

Plan- och byggchef Helena Olovsdotter Haglund fick under premiärdagen bland annat frågor om bygglov, vindkraft och avlopp.

- Det var trevligt att höra att en besökare hade tänkt åka in till Ljusdal med sitt ärende men kunde i stället ta sparken hit eftersom vi är i Järvsö i dag, säger Helena.

Förutom de nämnda cheferna var gatu- och parkchef Emma Nordebo Snygg och miljöchef Karin Hansson samt Jenny Norberg från NärLjus på plats under medborgarkontorspremiären i Järvsö.

Kontaktperson:
Lasse Norin
förvaltningschef, samhällsutvecklingsförvaltningen
Tel: 0651-180 44
E-post: lasse.norin@ljusdal.se