Me too – så går vi vidare!

Söndag den 25 november, på internationella dagen mot våld mot kvinnor, håller skribenten och programledaren Lina Thomsgård föreläsning i Ljusdal.

Under #metoo vittnade kvinnor om övergrepp, diskriminering och maktutövning. I svallvågorna av me too är det många kvinnor och män som känner sig handfallna inför hur vi kan gå vidare. Det har blivit uppenbart att tiden inte löser problemen – det är vi som får vara med och förändra nu! Klockan 14:00 den 25 november håller Lina Thomsgård en kostnadsfri föreläsning i Kommunhuset.
- Vi är både stolta och glada att Lina kommer till Ljusdal och hoppas att många tar chansen att komma och lyssna, säger Yvonne Oscarsson, sammankallande i kommunens jämställdhetsberedning.

Lina Thomsgård har många års erfarenhet av framgångsrikt arbete med jämställdhet och har hyllats för sin kreativa förmåga att lösa problem. Förändring behöver inte vara svårt! Lina är känd för inspirerande, engagerande och humoristiska föreläsningar som ger konkreta verktyg för att till exempel säkra jämställdhet hemma och på jobbet samt hur makt kan omfördelas.

Lina Thomsgård är en frontfigur och en av landets mäktigaste opinionsbildare när det kommer till jämställdhet, mångfald och samhällsförbättring. Vi har sett Lina Thomsgård som programledare i SVT:s kulturprogram Kobra och som tävlande i På Spåret. Hon radiopratar, skriver krönikor för bland annat Aftonbladet och har som PR-konsult skapat uppmärksamhet åt många nationella och internationella varumärken, till exempel artisten Robyn och Naturskyddsföreningen. 2017 utkom hennes första bok, En annan historia, där hon samlat berättelser om 51 inspirerande kvinnor som historieböckerna utelämnat.

Arrangörer av föreläsningen är Ljusdals kommun och Kvinnojouren Viljan.