Information till elever

Bild på kvinna

För dig som studerar på Komvux i Ljusdal. I menyn hittar du länkar till information som du kan behöva under din studietid.

Studiehallen, viktig information

Vi erbjuder inte längre drop-in i Studiehallen, istället erbjuder vi tidsbokning. Om du är elev och din lärare anser att du behöver tid i Studiehallen så kontaktar du Björn Eriksson, 0651-185 83 och bokar en tid.

Studiehallen

Studiehallen är Utvecklingscentrums öppna studiemiljö som består av flera rum. Här kan du som studerar sitta tillsammans med andra och studera. Det finns även ett tyst rum om du vill sitta i en tyst studiemiljö. Studiehallen är delvis bemannad med en studiecoach som kan vara ett stöd i dina studier. När Studiehallen är bemannad så finns det möjlighet att låna en Chromebook.

Datorkonto

I samband med kursstart får du ett dator- och e-postkonto, som du kommer att använda under din studietid. Du hämtar ditt datorkonto i receptionen på Utvecklingscentrum. Skulle det uppstå något problem med ditt datorkonto eller om du har glömt bort dina inloggningsuppgifter anmäler du det i receptionen.

Google Classroom i din mobiltelefon

För att kunna gå med i klassrummet som du har blivit inbjuden till av din lärare så måste du vara inloggad i appen Google Classroom med det e-postkonto som du har fått från skolan.

Hermods välkomstmejl kan finnas i din skräppost

Hermods har skickat ut ett välkomstmejl till alla som ska påbörja en distansutbildning. Vi har fått indikationer på att alla inte har fått det mejlet. Om du är en av dom så kan du titta i ditt mejlprograms skräppost för att se om det finns där.

Information till dig som studerar via Hermods och har CSN

Om du utför den muntliga examinationen innan kursens slutdatum så kan ditt studiestöd från CSN påverkas i och med att betyget sätts samma dag som examinationen.

Individuell studieplan ISP

Du har möjlighet att se och ändra i din individuella studieplan genom att klicka på länken Individuell studieplan ISP i menyn. Där loggar du in med ditt studerandekonto, välj sedan menyvalet Studieplan. Gäller dig som studerar på Komvux lokalt vid Utvecklingscentrum i Ljusdal.

G Suite

Komvux i Ljusdal använder Googles plattform G Suite för mail och ordbehandling m.m. En viktig del i G Suite är Classroom, där sker mycket av kommunikationen mellan dig och din lärare. Läraren lämnar ut uppgifter till dig via Classroom och du lämnar in dina svar där. Se menyn för länk till mer information om G Suite.


Utvecklingscentrum

Komvux

Furugatan 3
827 35 Ljusdal
0651-184 54
uc@ljusdal.se

Kontakt

Therese King
Rektor
Utvecklingscentrum
0651-184 97
therese.king@ljusdal.se

Helena Nordin
Biträdande rektor
Utvecklingscentrum
0651-34 00 34
helena.nordin@ljusdal.se