Poesistund på Ljusdals bibliotek

Torsdag 19 maj klockan 17.00

Varje månad presenterar Ljusdals bibliotek en poet under parollen "Månadens poet i Ljusdal". I maj har turen kommit till Tomas Tranströmer.

Torsdag 19 maj klockan 17.00 kommer vi anordna en poesistund på Ljusdals bibliotek där vi berättar om Tomas Tranströmer och hans författarskap. Därefter samlas vi för en aktivitet som kallas för Gemensam läsning (Shared Reading) kring en av hans dikter.

Vi träffas i en mindre grupp för gemensam läsning av en dikt. Läsledaren läser högt i lugn takt och vi stannar upp och samtalar om det som lästs. Vad såg vi framför oss? Vilka känslor väcktes? Vad kom vi att tänka på? Vad stack ut i texten?

Till gemensam läsning kommer du som du är – ingen förkunskap eller förberedelse behövs. Den som vill får prova att läsa högt, men det är inget krav. Vill du bara vara med och lyssna, går det utmärkt. I gemensam läsning finns inga rätt eller fel – det är vår upplevelse av texten som betyder något!

Gemensam läsning (Shared Reading) är en brittisk metod som utvecklades i slutet av 1990-talet och som sedan några år även används i Sverige.

Kom och läs, fundera och upptäck tillsammans!

Anmälan sker till Ljusdals bibliotek, telefon 0651-180 01, e-post bibliotek@ljusdal.se