Välkommen till Ljusdals Kommuns officiella webbplats

Hitta snabbt

Populära e-tjänster

 • Hur borde Ljusdals kommun arbeta med besöksnärings/turistinformation?

  Ska man ha en fysisk turistbyrå, på en och samma plats, eller ska den åka runt i kommunen eller kanske bara vara digital?

 • Dags att nominera till årets idrottsstipendier

  Känner du någon mellan 13 och 20 år som är verksam i någon av kommunens föreningar och framgångsrik inom idrott? Eller vet du en ungdomsidrottsledare i någon förening som gör bra insatser? Välkommen att nominera den du tycker förtjänar ett idrottsstipendium!

 • Nya covidregler från 1 december

  Från och med 1 december behöver anordnare av allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare antingen kontrollera vaccinationsbevis eller genomföra särskilda smittskyddsåtgärder.

 • Ny översiktsplan för Ljusdals kommun ska tas fram

  Under gårdagen beslutade kommunfullmäktige att en ny översiktsplan för Ljusdals kommun ska tas fram. Nuvarande översiktsplan antogs 2010 och innehåller inte de utförliga riktlinjer som idag krävs, för att beslut om eventuella vindkraftsetableringar ska kunna fattas.

 • Järvsö först i Sverige med certifierat hållbarhetsarbete

  Nu står det klart att Destination Järvsö är den första besöksdestinationen i Sverige som är internationellt certifierade i sitt hållbarhetsarbete. Efter fem års förarbete godkände det internationella certifieringsorganet EarthCheck i dagarna det gemensamma arbetet från Ljusdals kommun och Destinatio...

Information om covid-19

Ta del av Ljusdals kommuns evenemangskalendrar

Kommunens digitala anslagstavla för justerade protokoll