Grundläggande restaurangutbildning i kombination med SFI/SVA

Vill du arbeta inom restaurang och få grunderna i matlagning och bageri? Grundläggande restaurangutbildning riktar sig till dig som vill utbilda dig inom restaurang men också behöver läsa svenska.

Utbildningen är på helfart och platsförlagd i Ljusdal. APL- arbetsplatsförlagt lärande ingår i utbildningen.

Kursstart

Utbildningen startar 13 januari 2025 och avslutas 19 december 2025 med uppehåll över sommaren.

Vårperiod 13 januari - 13 juni.
Sommaruppehåll 16 juni - 17 augusti.
Höstperiod 18 augusti - 19 december.

Ansökan

Sista ansökningsdag 30 nov 2024 och du söker till utbildningen via webbansökan, studie- och yrkesvägledare eller genom att lämna ansökan i receptionen på Utvecklingscentrum.

Vem kan söka?

Du ska ha betyg i SFI B eller motsvarande kunskaper. Om du har erfarenhet från arbete inom restaurang finns även möjlighet att validera kunskaper.

Omfattning

Helfart.

Vilken nivå är utbildningen på?

Gymnasienivå.

Intresserad av fler utbildningar?

Du vet väl om att vi erbjuder flera utbildningar, du hittar dem här.
Utbilda dig till ett yrke via Utvecklingscentrum.



Vilka kurser ingår i utbildningen?

I utbildningen ingår kurserna:

  • Service och bemötande, 100 poäng.
  • Branschkunskap, 100 poäng.
  • Hygien, 100 poäng.
  • Livsmedels - och näringskunskap, 100 poäng.
  • Bageri 1, 100 poäng.
  • Matlagning 1, 100 poäng.
  • Yrkessvenska, 200 poäng.

 

Utvecklingscentrum

Furugatan 3
827 35 Ljusdal
0651-184 54
uc@ljusdal.se

Kontakt

Studie- och yrkesvägledare
Benny Berglund
0651-185 09
benny.berglund@ljusdal.se

Boka vägledningssamtal med SYV

Webbansökan