Cykla på vintern? Självklart!

Vill du bli friskare, spara pengar och dessutom bidra till minskade koldioxidutsläpp? Bor du i Ljusdals kommun? Då ska du ansöka till Vintercyklisten Gävleborg!

Projektet Vintercyklisten drivs av Region Gävleborg och Ljusdals kommun är en av flera kommuner som deltar. Förra gången bidrog deltagarna till att minska koldioxidutsläppen med nästan tio ton. Deltagarna uppgav även att de blev friskare. Nu finns det tjugo platser att ansöka om för personer som är bosatta i Ljusdals kommun.

För att delta i projektet behöver du under vinterhalvåret ta cykeln till jobbet minst tre dagar i veckan. Du behöver använda hjälm samt registrera dina cykelturer i en app. Alla som deltar i projektet får gratis utrustning tilldelad av regionen i form av dubbdäck, sadelskydd och reflexväst, allt för att klara av krispiga vinterdagar på cykeln.

- Cykling är miljövänligt, ekonomiskt och dessutom bra för hälsan. Vintercyklisten bidrar till att fler kan välja att cykla även vintertid, säger Annika Karlsson, energi- och klimatrådgivare vid Ljusdals kommun.

Tanken med projektet är att ändra resvanorna. Resor och transport står för drygt 30 procent av den beräknade klimatpåverkan i Gävleborg. Att cykla till jobbet bidrar till att minska den siffran.

Ansökan kan göras fram till den 13 oktober.

Ansök här: https://link.webropolsurveys.com/S/5D55977E1E66A04E

Du får svar om du antagits eller ej senast v. 43. Håll utkik i din mail och i skräpposten. Om du inte fått besked då, hör av dig till Annika Karlsson, energi- och klimatrådgivare, annika.karlsson@ljusdal.se

Relaterade sidor