Alla nyheter - Ljusdals kommun

 • Information med anledning av branden i matvarubutiken i Järvsö

  Räddningstjänsten och polisen är på plats för att hantera branden, leda om trafik och säkerställa att inga människor kommer till skada. Släcknings- och eftersläckningsarbetet väntas ta flera timmar. I nuläget finns inga uppgifter om att någon person har kommit till skada.

 • Varuförsörjning för personer i riskgrupp i Järvsö

  Livsmedelsbutiken i Järvsö har brunnit ner. Det innebär förändringar för personer i riskgrupp som brukar beställa och få leverans av dagligvaror från Järvsö-butiken. Den här informationen vill visa de alternativ som finns för inköp av dagligvaror för personer i riskgrupp.

 • Mer utlandspraktik på Slottegymnasiet

  Fler elever kan få resa ut i Europa som en del av sin utbildning. Det ska göras möjligt genom en internationaliseringsplan och en ansökan till Universitets- och högskolerådet om så kallad ackreditering. Det innebär att övergå från enskilda projekt till ett mer systematiskt och långsiktigt deltagande i EU-programmet Erasmus+. Så beslutade utbildningsnämnden under torsdagen.

 • Driftstörning i SchoolSoft

  Vi har för närvarande en mer omfattande driftstörning i SchoolSoft som påverkar vårdnadshavares möjlighet att logga in i tjänsten. Detta gäller såväl förskola som grundskola och fritidsverksamhet.

 • Musikskolan livesänder jubileumskonsert

  Ljusdals Musikskola firar sina 60 år i kulturens tjänst med en livesänd konsert torsdag 22 oktober kl. 19:00. Konserten symboliserar också skapandet av Kulturskolan Ljusdals kommun. Se länk till sändningen nedan.

 • Nyheter i Slottegymnasiets programutbud

  Ett helt nytt teknikprogram, beteendevetenskap som inriktning på samhällsvetenskapsprogrammet och naturturism som kompletterande inriktning på naturbruksprogrammet. Det är nyheterna i Slottegymnasiets programutbud nästa läsår där också Nationell Idrottsutbildning, NIU, i bandy och fotboll fortsätter som tidigare.

 • Nya riktlinjer för ensamåkning med färdtjänst i Gävleborgs län

  Från 1 november kommer endast de kunder som är över 70 år eller tillhör en riskgrupp att resa ensamma i fordonen när de gör en färdtjänstresa. Övriga färdtjänstkunder samplaneras med andra och reser maximalt tre resenärer samtidigt.

 • Åtgärder med anledning av bilbränderna i Ljusdal

  Bilbränder är ett brott som utreds av polisen som har huvudansvar i dessa ärenden. Ljusdals kommun samverkar med polisen och andra aktörer för att händelserna så snart som möjligt ska upphöra.

 • Slottegymnasiets naturbruksprogram: Den fördjupade revisonen är klar

  Utbildningsförvaltningen har för en tid sedan beställt en genomlysning av naturbruksprogrammets verksamhet och ekonomi från revisions- och rådgivningsföretaget PwC. Nu är rapporten färdigställd.

 • Nu är det åter tillåtet med evenemang på serveringsställen

  Från 8 oktober är det åter tillåtet att hålla evenemang på krogar, caféer och restauranger. Det är möjligt genom ett regeringsbeslutat undantag i Förordningen om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

 • Villatomter till salu på Bergvägen i Järvsö

  Fyra villatomter med närhet till kommunikationer och Järvsö centrum är nu till salu. Tomterna ligger i östlig sluttning och är mellan 1 600 och 2 100 kvadratmeter stora. De får bebyggas med friliggande hus i högst två våningar.

 • Nytt vård- och omsorgsboende ska projekteras och upphandlas

  Under dagen har kommunstyrelsen beslutat att ett nytt vård- och omsorgsboende, med placering på Östernäsområdet i Ljusdal, ska projekteras och upphandlas enligt en skiss på boendets utförande som AB Ljusdalshem har tagit fram.

 • Före detta Hybo skola ska säljas

  Idag har kommunstyrelsen beslutat att fastigheten Hybo 6:1, före detta Hybo skola, ska läggas ut till försäljning.