Hittaut kan komma till Los 2023

Foto: Mostphotos.

Loos IF, Loos Hembygdsförening, Loos Koopek, Ljusdals orienteringsklubb och kommunens fritidsenhet har tillsammans samlat ihop 60 000 kronor. Pengarna ska användas till att ta fram en orienteringskarta över området runt Örnberget i Los. Orienteringskartan kan nästa år användas för att ta fram en Hittaut-karta.

Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet där deltagarna men hjälp av en karta letar checkpoints. Kartan i Los ska täcka ett område på cirka tre kvadratkilometer mellan Los skola, över Örnberget mot elljusspåret.

- Pengarna som vi gemensamt fått ihop gör att vi kan anlita kartritare att ta fram en orienteringskarta, man brukar räkna med att det kostar ungefär 20 000 kronor per kvadratkilometer, säger Jan-Erik Skyttner, kartansvarig i Ljusdals orienteringsklubb.

- Skolan har frågat efter det här och det vore jättekul om Los kan bli en del av Hittaut 2023. Vandringsgruppen i Los, som är väldigt aktiva, har blivit en sektion i Loos IF och det passar bra med tanken i Hittaut, säger Mats Danielsson, ordförande i Loos IF.