Olle Starlander ny chef på Stenegård

I sommar får Stenegård en ny verksamhetschef. Återvändaren Olle Starlander tar över stafettpinnen efter att Charlotta Netsman lämnat rollen. Han tillträder den 22 juli.

- Jag ser verkligen fram mot arbetet med att fortsätta utveckla och förädla Hälsinglands finaste mötesplats och kulturarv Stenegård, säger han.

Sedan 2013 har Charlotta Netsman varit chef på Stenegård och drivit verksamheten framåt. I år lämnade hon sin tjänst för nya äventyr och arbetet att ta fram hennes efterträdare påbörjades. Nu är det klart vem som ska axla rollen och ta över verksamheten.

- Med rötterna i Ljusnandalen har jag alltid haft en längtan tillbaks och det känns mycket inspirerande att både få bo och verka i den här fantastiska miljön, säger Olle Starlander, tillträdande chef Stenegård.

Olle Starlander är kulturvetare och kommer närmast från ett jobb som teaterchef i Uppsala. Förutom det så har han även arbetat inom olika områden i kultursektorn, upplevelse- och besöksnäringen, både som producent, projektledare, chef och vd. Olle Starlander har drivit eget bolag men också gjort en tidigare sejour i Hälsingland i slutet av 90-talet - då som turistchef i Bollnäs kommun.

- Det som förenat mina arbeten är lusten och tillfredställelsen i att skapa möten mellan människor, saker som ger upplevelser, någonting att bära med sig, att känna, någonting att minnas, dela och diskutera med andra. Det vet jag att Stenegård redan gör, men det finns även potential att utveckla ännu mer, säger han.

Roland Hamlin, hållbarhetsstrateg på Ljusdals kommun, är tillförordnad verksamhetschef för Stenegård fram till 21 juli 2023.