Meny
Sök

Kultur

Bild på en man som dansar

Aktuellt

Konstutsmyckning i Förvaltningshuset

Inbjudan att lämna intresseanmälan till konstnärlig utsmyckning i Ljusdals Kommuns Förvaltningshus samt till inköp av färdiga verk s k löskonst.

Ljusdals kommun inbjuder yrkesverksamma konstnärer att anmäla intresse för skissuppdrag till konstnärlig utsmyckning i dialog med befintlig konstnärliga verk som hör till Förvaltningshuset, Ljusdal. Konstnärer med anknytning till Ljusdal som har färdiga verk till försäljning inbjuds även skicka in intresseanmälan.

09 april kl 24.00, senaste tidpunkt för inlämnad intresseanmälan.

Nominera till Kulturstipendium och EstradLjusdals ungdomsstipendium senast 31 mars!

Ljusdals Kommuns kulturstipendier är avsedda att stödja och uppmuntra förtjänstfulla kulturella insatser inom samhällslivets alla områden.

Kulturstipendierna utdelas till personer, organisationer och sammanslutningar som är bosatta och verksamma i Ljusdals kommun, eller har annan särskild anknytning till kommunen.

Författarkväll i Ljusdal

Gabriella Ullberg Westin berättar om sitt skrivande och sin nya bok Fixaren, uppföljaren till Ensamfjäril och Springpojken.

Fixaren är hennes tredje bok om Johan Rokka och hans kollegor på polisstationen i Hudiksvall.

Inträde: 50 kr inklusive fika.
Fri entré för barn och ungdom under 18 år.

Datum: Torsdagen den 6 april.
Tid: Kl. 19.00 (insläpp från kl.18.30).
Plats: Ericssons Bokhandel.

Välkommen!

I Ljusdals kommun finns ett rikt urval av kulturaktiviteter. Här hittar du hela tre av sju världsarvsklassade Hälsingegårdar, besöksgården Stenegård och Ljusdalsbygdens museum.

Film-/Dans-/Teater- och Musik-föreställningar arrangeras regelbundet i samarbete med kulturföreningar, studieförbund och enskilda aktörer. Konsttraditionen i Ljusdal är stark med många verksamma konstnärer i området.

EstradLjusdal - Slottehubben

Slottehubben är en ny arena för alla åldrar i Ljusdal. Här finns ett informationscenter samt lokaler för olika fritidsaktiviteter i och omkring Slottegymnasiet.

Ikon Facebook
Ikon Youtube
Ikon Facebook

Ljusdals kommun
827 80 Ljusdal

Växel: 0651-180 00
Fax: 0651-183 77

E-post: kommun@ljusdal.se
Org. nr: 212000-2320

Ikon Facebook
Ikon Youtube
Ikon Facebook

Ljusdals kommun
827 80 Ljusdal

Växel: 0651-180 00
Fax: 0651-183 77

E-post: kommun@ljusdal.se
Org. nr: 212000-2320