Hjälp till barn och unga­ ­(0-25 år)

Denna sida är till för dig som vill veta var man kan vända sig när ett barn eller en ungdom behöver hjälp.

Här kan du dels hitta information om olika typer av problem eller svårigheter som barn och ungdomar kan ha, dels uppgifter om vilka verksamheter i kommunen och landstinget som har i uppgift att ge stöd till barn, ungdomar och deras familjer, och hur du kan komma i kontakt med de verksamheterna.

Du kan använda sidan genom att:

  • Klicka på en typ av problem. Då kan du läsa om det problemet och få veta vilken verksamhet du kan kontakta om du vill ha hjälp för det problemet. Vilken verksamhet som är aktuell kan bero på barnets eller ungdomens ålder.

  • Klicka på en verksamhet. Då kan du läsa mer om vilken typ av hjälp den verksamheten kan ge och hur man kan komma i kontakt med verksamheten.

Webbsidan är framtagen av Ljusdals kommun och Gävleborgs landsting. Syftet är att det ska vara lätt för barn, ungdomar och deras familjer att söka och få hjälp om de behöver det.

Om du vill komma i kontakt med oss som gjort hemsidan kan du mejla: webbansvarig@ljusdal.se

Har du behov av akut hjälp?

Här finns telefonnummer som du kan ringa för att få akut hjälp vid psykisk ohälsa för barn eller unga.

1177

1177 ger sjukvårdsrådgivning både på internet och via telefon. På webbplatsen finns mängder av fakta och råd om hälsa, sjukdomar och sjukvård. Telefon: 1177

UMO

UMO är ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. På sajten finns information om sex, hälsa och relationer och möjlighet att ställa anonyma frågor till personal som jobbar på ungdoms­mottagningar. Det finns även bra tips på vad du kan göra om du mår dåligt.