Elevrådet ordnade ny kafeteria

Elevrådsrepresentanter på Stenhamreskolan i Ljusdal tyckte att kafeterian på skolan behövde ett ansiktslyft. En önskan som kulturenheten, AME och utbildningsförvaltningen tog fasta på och gjorde till verklighet.

Vad gör ett elevråd, och vilket inflytande har de egentligen? Elevrådet på Stenhamreskolan kom med förslaget att rusta upp högstadiets kafeteria och det resulterade i ett samarbete mellan flera olika verksamheter inom Ljusdals kommun.

- För några veckor sedan fick min chef Elin Sundberg, genom utbildningsförvaltningens tf chef Linnea van Wagenen och tf rektor Linda Wikström höra om denna önskan och kände då att det vore härligt om vi alla hjälptes åt, säger Titti Jonsson, eventkoordinator på Kulturenheten.

Titti Jonsson träffade därefter elevrådet för att höra deras synpunkter och förslag på hur miljön kunde förbättras. Möbler och inredning hittades bland annat från ”Omigen återvinningsverkstad”, Slottehubben och från Utvecklingcentrum. Förhoppningen var att allt skulle vara klart innan alla hjärtans dag och så blev det.

- Igår eftermiddag körde AME ut alla möbler och hjälpte till med starka armar på plats. Jag och några ur personalen på Stenhamreskolan möte upp för att inreda. De gamla möblerna från kafeterian fick nya placeringar i skolan och Ljusdals kommuns konstintendent Catharina Ingvarsson var också på plats och satte upp passande och snygg konst på väggarna, säger Titti Jonsson.