Stort intresse att bygga hus och flytta till Ljusdals kommun

Foto: Mostphotos.

Att skapa en egen plats på jorden, ett eget smultronställe, är vad många drömmer om. Ljusdals kommuns orter med varsin särprägel lockar nybyggare och inflyttare på olika sätt. Beviljat bygglov och startbesked är centralt för nybyggare.

- Till alla som har en tomt och vill bygga i sommar vill jag hälsa att lämna in ansökan om bygglov så tidigt som möjligt på året! Senast 1 mars behöver ansökan vara helt komplett för att du ska kunna bygga i sommar! Samma datum gäller för er som vill bygga altaner, växthus, carport och liknande, säger Helena Olovsdotter Haglund, chef för kommunens plan- och byggenhet.

En livsstil nära naturen, lugn och trygg miljö, att få mer plats inomhus och utomhus är sådant som lockar i vår kommun. Just nu har vi lediga tomter i Färila, Tallåsen, Hybo och i Ljusdal i områdena Ämbarbo, Slotte och Museivägen.

Digitala informationsträffar om bygglov

8 februari klockan 18:30-19:30, och 9 februari klockan 13:30-14:30, håller plan- och byggenheten digitala informationsträffar om bygglov. Mer information om dessa kommer lite längre fram.

Välkommen att bygga i Ljusdals kommun och att höra av dig till oss på plan- och bygg om du har frågor om bygglov eller tomter.

Kontakt
0651-180 00 (växel) eller mail plan.bygg@ljusdal.se.