Bo och leva i kommunen

Bo och leva i kommunen

I Ljusdals kommun tror vi att det finns ett liv för alla. Kommunen är stor till ytan och rymmer orter med olika särprägel, allt från småstad och byar med personlig handel, kultur-, café- och restaurangliv till genuin glesbygd och vildmark.

I Ljusdals kommun har vi nära till fritiden, till varandra och till en enkel vardag. Redan bosatta, hemvändare och många som tagit steget och flyttat till vår kommun vittnar om livskvalitet, mer tid att njuta och vara den du är. Prisvärda hus, korta bostadsköer och mångsidig arbetsmarknad är också saker som gör det lätt att välja vår kommun att leva, bo och arbeta i.

Som arbetsgivare erbjuder vi riktigt bra villkor - flextid, möjlighet till hem/distans-arbete och extra semesterdagar. Under de närmaste åren kommer vi anställa många olika typer av kompetenser. Om du inte ser ett arbete som passar dig på listan över lediga jobb, men är intresserad av att arbeta på kommunen - kontakta oss!

Kommunens centralort och servicecentrum är Ljusdal. Tre orter bildar det vi kallar tätortstriangeln där större delen av befolkningen bor - Ljusdal, Färila och Järvsö. Läs gärna mer om alla våra orter under rubriken Våra orter i kommunen.

Ljusdal är en företagstät kommun och bredbandsutbyggnaden är omfattande där 95 procent av alla hushåll och företag har bredband.

Vill du veta mer om vilka jobb vi har, hur man får barnomsorg eller hittar det nya drömhuset? Hör av dig till oss på 0651-180 000