34. Do artificial emotions count?

Konstnären Charlie Granberg har följt utvecklingen av AI med stort intresse.
2022 upplevde han att saker började ske i betydligt snabbare takt och det blev svårare att hänga med och verkligen förstå vad det är som händer.

Forskarna arbetar bland annat med att ge AI: s emotionell intelligens och Charlie tycker att det både är fascinerande men också skrämmande att se vad vi människor kan skapa.
Han hoppas på att den här utvecklingen är bra för oss men menar också att AI förmodligen kommer att kunna manipulera oss människor på sätt som vi, med våra jämförelsevis små hjärnor, inte kan föreställa oss.

Den här typen av funderingar har varit inspirationen för målningarna och Charlie säger att det har varit ett rent nöje att skapa dem. Till skillnad från de djur och människor som han vanligtvis målar så vet ingen hur dessa framtida androider kan komma att se ut. Det gav honom en stor känsla av frihet att spontant improvisera medan han målade.
Han hittade också på små historier för var och en av dem under arbetets gång och tänker sig bland annat att de skapades av olika tillverkare, under olika år och för olika ändamål.